„Държа на добрата комуникация на всички структури на областната диракция на МВР с училищата и РУО“, каза директорът старши комисар Йордан Рогачев

Още от първия учебен ден около училищата ще има засилено полицейско присъствие.  За това информира днес директорът на областната дирекция на МВР в Пловдив – старши комисар Йордан Рогачев. Той се включи в традиционното годишно съвещание, което Регионалното управление организира в навечерието на 15 септември. То се проведе днес и събра школските шефове от цяла област, общински експерти, синдикати и партниращи организации и структури.

„Радвам се да се запозная с директорите на всички училища от областта. Грижата опазването живота и здравето на децата са от изключителна важност за нас. Особено много ще държа на добрата комуникация на служителите на всички структури на областната дирекция на МВР Пловдив, с РУО. Апелирам към директорите да ни сигнализират за възникнали проблеми, както и за случаи, които имат пряко значение за безопасността и нормалния живот на учениците. От моя страна те ще срещнат подкрепа в добрите инициативи и начинания“, каза Рогачев.

Той добави, че ще възложи да се извършва ежедневен обход в районите на училищата, като униформите ще следят за разпространение на наркотични вещества и спазване на правилата на Закона за движение по пътищата. Когато се организират екскурзии, служители на МВР ще бъдат изпращани за проверка на автобусите и водачите с оглед осигуряване безопасност на учениците.

По информация на старши комисар Рогачев почти навсякъде около училищата са взети мерки за освежаване на пешеходните пътеки и знаци.

Що се отнася до проверката по случая с вербуваното момче от ИДИЛ пловдивски ученик, той поясни, че проверката все още не е приключила.