По-ранната регистрация не дава предимство при класирането. Предстои обявяване на допълнителни места в „Зорница“, Каменица“, „Червената шапчица“

Започна кандидатстването за прием в първа група на детските градини в Пловдив за учебната 2024/2025 г. Обявените места са 2151.

За родените през 2021 г., които навършват 3-годишна възраст през настоящата и могат да постъпят в първа група наесен, първото основно класиране ще е на 14 май. Свободните места за него са публикувани на сайта на системата за електронно централизирано класиране в общинските детски ясли и детски градини на територията на общината dz-priem.plovdiv.bg.

Крайният срок за подаване на заявления по електронен път е 13 май. За родителите, които нямат достъп до интернет, е предвидено подаване на заявления на хартиен носител при директорa на детскaтa градинa, която е първо желание (в срок до 10 май). По-ранната регистрация не дава предимство при класиране. При промяна на обстоятелствата, посочени в заявлението, родителят е длъжен да актуализира данните в системата онлайн или на място в детското заведение, където е подал заявлението.

За отразяване на промените е необходимо да бъде създадено ново заявление, след като се анулира вече подаденото. Записаните деца за първа група следва да постъпят на 15 септември, с изключение на децата, навършващи 3-годишна възраст след 30 септември. Те могат да постъпят на 15 септември, при желание на родителите, или при навършване на 3 години, но не по-късно от 31 декември.

Предстои да бъдат обявени допълнително места за втория адрес на ДГ „Каменица“ на ул. „Лъджене“ №13, като към момента се изчаква да приключи процедурата по осигуряване на необходимите документи.

Засега част от свободните места за новата сграда в район „Тракия“ са обявени към втория адрес на ДГ „Червената шапчица“. Предвижда се всички, записани на втория адрес ( ЖР “Тракия”, блок №50, вход В, Г) да бъдат прехвърлени в новата сграда при готовност на материалната база и всички изискуеми документи. Тогава ще се обявят и останалите свободни места.

Допълнителни места ще бъдат обявени и от ДГ „Зорница“, когато новата сграда към детската градина има готовност да приема деца.

Обявени са допълнителни 56 места за втора група за родените през 2020 година деца, които до момента не са посещавали детска градина. Тяхното предучилищно образование е задължително, така както и на 5- и 6-годишните деца. Всеки родител може да се запознае с подробната информация от сайта на системата на адрес dz-priem.plovdiv.bg в секцията „Свободни места“. Децата на 4-годишна възраст не могат да  посещават групите за предучилищно образование към училищата, а само детските градини, съгласно действащата нормативна уредба.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.