Район „Централен“ започва проектирането на надстройка на сградата на филиала на ОУ „Алеко Константинов“ на ул. „Алеко Константинов“ №11.

Затова се разбраха на среща днес заместник-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики в Община Пловдив Стефан Стоянов, кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, директорът на училището Марияна Найденова и заместникът й Запрян Атанасов.

В момента във филиала учат учениците от 1-ви до 3-ти клас, а след разширението на сградата в нея ще се обучават и тези от 4-ти клас. Така възпитаниците от началния курс ще са на едно място, а в основния корпус на ул. „Божидар Здравков“ №3А ще останат прогимназиалните класове.

„Идеята за разделянето на двата етапа – начален и прогимназиален, ще даде възможност да се реализират много иновативни проекти. Предвидени са нововъведения като училище за родители, класни стаи на открито, класове наставници, дни за адаптация на бъдещите първокласници и петокласници“, посочи Марияна Найденова и благодари на Стефан Стоянов и Георги Стаменов за оказаната подкрепа.

До края на годината предстои да се премахне амортизирана дървена барака в двора на филиала, което ще увеличи пространството за спорт и игра.