Подмяна на кадри в детските градини започва зам.-кметът по образование Владимир Темелков, като първа е получила предизвестие Илияна Христова – директор на ДГ „Каменица“. Тя ще продължи да бъде начело на детското заведение в следващите два месеца, като през това време ще бъде назначен конкурс.

Повод за старта на рокадите станаха родителски протести по повод некачественото строителство и обзавеждане на новата ДГ „Каменица“. Новоизградената за близо 4 млн. лева забавачка трябваше да посрещне първите групи деца в неугледно състояние – с течове, мухлясали стени и тавани и клатещи се обезопасителни парапети.

Според зам.-кмета Илияна Христова вероятно е знаела за проблемите, но не е подала сигнал до общината, която е възложител на строителството. Ситуацията стана ясна едва след недоволство от страна на родители, които са транспортирали мебели от старата детска градина в новата сграда. Те са категорични, че няма да пуснат децата си в помещения с мухъл.

Зам.-кметът на образованието предвижда смяна на кадри, които са в пенсионна възраст. По думите му имало достатъчно млади и обучени хора, на които трябва да се даде шанс да работят за модерно предучилищно образование. Изискванията му към бъдещите и настоящите директори ще да влагат много повече енергия и да се сигнализира преждевременно за проблеми. Той определи като абсурдна ситуацията родители да местят багаж и обзавеждане.

1 КОМЕНТАР

  1. Трябва да бъдат сменени всички директори в пенсионна възраст,които вземат пенсия и заплата и не ка достатъчно инициативи и да бъдат назначени млади,знаещи и можещи,ама господин Темелков да смени всички,а не пак наши и ваши и рибата се вмирисва от главата да помисли и за Началник Образование Щилянова,зо която се говорят в публичното пространство не много лицеприятни неща,така,че успех на господин Темелков в името на децата,те го заслужават

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.