Децата и учителите на СУ „Св.Св. Кирил и Методий” си размениха послания на финала на акция „БлагоДаря”

DSC_0398

Светлините на коледното дръвче грейнаха по традиция в първия ден на декември в СУ „Св.Св.Кирил и Методий”. Учители и ученици се събраха в голямото междучасие днес, за да отпразнуват заедно започването на коледния месец.

Откриването на празника бе поверен на вокално трио, което изпълни „Коледна песен”. Десетокласничката Елена Илиева припомни училищната традиция и символиката всички заедно да се съберат край елхата, след което децата от третите класове подариха на своите по-големи и по-малки съученици коледни стихотворения.

Тази година тържеството съвпадна с финала на една от знаковите за училището инициативи – акция „БлагоДаря”, създадена по инициатива на директора Таня Николова.  За четвърта поредна година ученици, учители и служители отправят своята благодарност към избран от тях човек. Ако в първата година посланията върху разноцветните листчета били основно към преподавателите и семейството,  децата вече пишели „благодаря” за дребни жестове на свои приятели и съученици.

„Това изключително ме радва, защото сме изпълнили целта и взаимоотношенията между децата се променят, а това е най-важното. Във всички училищни политики сме записали, че развиваме личността. А едно от най-важните условия за това е емоционалната интелигентност”, казва още директорът Таня Николова.

В края на празника бяха връчени благодарствените послания. Младите учители, започнали кариерата си в училище тази учебна година, изработиха и връчиха огромно сърце с благодарност към училището и ръководството му.

На събитието бяха наградени с грамоти и някои от най-дейните и изявени ученици през изминалия месец. След като елхата грейна, деца и учители се уловиха на коледното хоро, поведено от учениците от четвърти клас.

DSC_0399 (1)