Класната стая на открито в НУ "Хр.Ботев" изградена от ЕВН.

Програмата на EVN „Часът на Иви и Енчо” ще обхване над 12 000 ученици през новата учебна година

 EVN_klasna_staya2

За девета поредна година EVN ще проведе обучение на ученици за разумно използване на енергийните ресурси и опазване на природата. През учебната 2017/18 година енергийни уроци ще има в 57 училища, което значи над 12 000 ученици от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас.

Занимателните уроци „Часът на Иви и Енчо” се провеждат от преподавателите в 4 учебни часа  в Часа на класа. EVN разработва и безвъзмездно предоставя одобрени от МОН материали, полезни и занимателни подаръци за учениците и класа.

През изминалата учебна госина първо място в конкурса за четвъртокласниците за изработване на макет на Екоград беше спечелен от ОУ „Братя Миладинови“ в Бургас, a техни подгласници бяха СОУ „Княз Борис Първи“ с. Старцево (oбщина Златоград) и ОУ „Хр. Смирненски“ в Раковски (област Пловдив).
Целта е учениците по класове да представят идеи за екологичен град, в който потреблението на енергия и вода е енергийно ефективно, разумно и екологично. Победителите в конкурса печелят големите награди – екскурзия до енергийно съоръжение на дружеството с незабравим детски празник и подобряване на материалната база на училището-първенец.