Общинският съвет гласува 108 000 лева за реализация на проекта, който предвижда мини ботаническа градина и парник за био зеленчуци

Занимания на открито през всички сезони ще могат да водят от следващата учебна година учениците от НУ „П.Р.Славейков”, които ще се сдобият със зелена класна стая на открито. Днес общинските съветници гласуваха да бъдат отпуснати 108 000 лева за реализация на проекта, който предвижда изграждане на паркова среда с различни видове цветя и растения. Предвижда се да бъде оформена и мини ботаническа градина с различни видове, за които ще се потърси експертното мнение на специалисти от Аграрния университет. Парник за био зеленчуци, алеи и кътове за учене са предвидени по проекта.

Припомняме, че НУ „П.Р.Славейков” е първото еко училище в Пловдив, което е член на международната организация Еco-Schools и движение „Син флаг“. Това е европейска програма, която цели да повиши знанията на учениците в областта на екологията, да насърчи участието им в практически дейности, които водят до намаляване на вредното въздействие върху околната среда и потреблението на вода и енергия.

Пловдивското начално училище работи по проектите „Бъди модерен – събирай разделно”, „Засади дръвче – подари живот”, както и по международната програма „Учим за гората”.

Преди две години второкласници от училището спечелиха един от проектите в конкурса „Засади Капана” на фондация „Пловдив 2019”. Те участваха в надпреварата с идеята за градинка, в която се отглеждат различни видове билки.