„Не се разделяме, просто пред вас се отваря още една врата“, обърна се към Випуск 2021, който завършва със среден успех 5.50, директорът Николай Радев

Зам.-областният управител на Пловдив Даниела Николова връчи дипломите на пълните отличници на Английската гимназия на тържествена церемония, която се състоя в двора на училището. Тазгодишният първенец на випуска е Данаил Кръстев от 12 в клас, който завършва с 6,00, а освен това има пълни шестици и на държавните зрелостни изпити по български и по английски език. С успех 6,00 завършват още Златина Дикова от 12 в клас и Валерия Герганова от 12 е клас. Валерия е спечелила пълна стипендия за Американския университет, където ще учи “Икономика и международни отношения”.

„Днес е празник на интелекта и красотата. Пожелавам на всеки от вас да намери призванието си и да не страхува да отстоява себе си“, обърна се към зрелостниците Даниела Николова, която също е възпитаник на гимназията.

Випуск 2021 завършва със среден успех 5.50.

„Всички знаят, че при нас шестици трудно се пишат. Общият успех от държавните зрелостни изпити е 5.41, което доказва реалността на годишните оценки. Днес не се разделяме, просто пред вас се отваря още една врата“, обърна се към 12-класниците директорът на гимназията Николай Радев. Той отбеляза символично завършването на всеки ученик от Випуск 2021 с ритуал,  превърнал се в традиция за училището, като прехвърли пискюла на шапката му в знак на успешно дипломиране.

Специални грамоти получиха и Дарина Стателова и Ирен Таушанова – лауреати на националната олимпиада по английски, и София Манолова – лауреат на националната олимпиада по философия.

Тази година  немски езикови дипломи получават 51 възпитаници на училището, от които 32-ма с най-високо ниво – С 1 и на четирите компонента на изпита.

Поздрав от името на зрелостниците отправи първенецът на випуска Данаил Кръстев.

„Разсъждавайки върху бъдещето днес, аз съм изпълнен с вяра. Вяра, че тук сме придобили качествата на можещата личност и от тук нататък ни чакат още много предизвикателства, но и също толкова успехи и щастливи моменти. Светът чака нас, а аз знам, че вече сме готови да осъществим промяната, от която се нуждае. Не се съмнявам, че всеки от нас ще открие своя път и ще покаже най-доброто от себе си“, пожела Данаил.

Випускниците станаха на крака, за да аплодират своите учители, след което класните ръководители връчиха дипломите на паралелките.

1 КОМЕНТАР

  1. “Празник на интелекта и красотата” ? Да не се е объркала с конкурс за красота ? В това училище се гордеят със знанията!

Коментарите са затворени.