Зам.-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов изпрати с българското знаме националния отбор по хокей на трева на Спешъл Олимпикс на Европейските игри, които ще се проведат в Нидерландия от 14 до 16 юни. В състезанието за хора с интелектуални увреждания ще вземат участие отборите на България, Англия, Германия, Ирландия, Испания и Нидерландия.

Отборът се състои от младежи от Регионалния център за подкрепа процеса на приобщаващо образование в Пловдив, чийто мениджър и национален треньор е Димитър Георгиев – ресурсен учител. Треньор на вратарите е Георги Ангелов. Ръководител на делегацията е проф. Антонио Антонов – изпълнителен директор на Българска федерация по хокей на трева.

„Виждам, че сте подготвен отбор, който е готов да се бори за отличията. Вярвам, че отново ще се представите успешно. Покажете най-доброто от себе си, но не забравяйте да се забавлявате“, обърна се към състезателите зам.-министър Андонов. А те му подариха тениска и стик с техните подписи.

Миналата година на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин нашите хокеисти завоюваха сребърните медали, сега са амбицирани да спечелят златото. Националният треньор Димитър Георгиев смята, че възпитаниците му реално имат качества и подготовка да стигнат до финала.

Хокей на трева е първият приобщаващ спорт у нас от страна на федерация. Благодарение на това за първи път през 2024 г. държавата финансира единствено хокея на трева за хора с интелектуални затруднения по програмата за високо спортно майсторство.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.