Първокурсниците отличници получиха студентските си книжки от ректора проф. Пламен Моллов

„Гордея се, че съм възпитаник на УХТ. Това е университет, който развива и гарантира успешна реализация на пазара на труда“, заяви зам.-министърът на земеделието Георги Събев на днешната церемония по откриване на новата учебна година във висшето училище. Той поздрави първокурсниците за избора им да продължат образованието си в този университет.

Ректорът проф. д-р Пламен Моллов заяви, че в резултат на партньорството на УХТ с Международната организация по лозата и виното през март 2023 г. стартира нова магистърска програма „Технология на виното и напитките на основа вино. Университетът е третият в света, който ще обучава под егидата на OIV, а това е изключителен успех и признание.“

Към преподавателите проф. Моллов се обърна с думите, че носят отговорността на три поколения – да съхранят наследството, което са им завещали техните интелектуални предци, да бъдат на висотата на тяхната кауза и да предадат на студентите най-ценния урок по професионална и житейска почтеност.

Той увери първокурсниците, че са направили добър избор, а инвестицията им от усилия и време ще се превърне в най-ценния капитал, защото „знанието е мощно оръжие, с което могат да променят света“. След което връчи студентските книжки на11 първокурсници, приети с максимален бал 24.

Със статуетка „Плодотворие“, изработена от скулптора Цвятко Сиромашки, бе отличени бившият ректор проф. Димитър Хаджикинов, при чието управление ВИХВП е преобразуван в Университет по хранителни технологии.

„Приемам я като признание за работата на всички колеги, включително и на проф. Моллов, който оказа огромно съдействие като народен представител“, благодари бившият ректор. И пожела на колегите си да продължават да утвърждават престижа на УХТ като лидер в областта на храненето, а на студентите – успехи и късмет на изпитите.

Веднага след тържеството бяха раздадени студентските книжки и на останалите първокурсници, след което стартираха учебните занятия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.