Стефан Стоянов попадна в класацията на на Financial Times за новите личности, които променят Централна и Източна Европа

41229_gallery_main

Пловдив с представител в класацията на Financial Times за Новите 100 личности, определяни като най-изявените иноватори в Централна и Източна Европа.

България е представена от четири личности от три организации, които имат своя принос за промяната. Сред тях е зам.кметът по образование и иновации на Пловдив и зам.-председател на УС на фондация „Пловдив 2019“ Стефан Стоянов.

Financial Times, Res Publica, списание, базирано във Варшава, Google и Вишеградският фонд публикуваха третия годишен списък за Централна и Източна Европа с личностите и организациите, които променят тези региони. Те са от средите на политиката или бизнеса и се отличават с иновативни подходи в областта си, развитие на предприемачеството и необичаен поглед към съществуващите проблеми. Целта на класацията е да се повиши профилът на водещи световни лидери в развиващите се европейски страни и да се изградят връзки с тези в авангарда.

“Признание, което съвсем не очаквах и което много ме развълнува днес. Познавам много хора в България и Пловдив, които заслужават не по-малко от мен да попаднат в тази класация. Благодаря на организаторите на класацията и на номиниралите ме за високата оценка”, написа в профила си във Фейсбук Стефан Стоянов.