Събитието ще се състои на 16 юни от 17.30 часа в градината на хотел „Империал“

Лин Чарлз, заместник-посланик на Обединеното кралство в България, ще присъства на събитието по повод втората годишнина на Британско училище в София – кампус Пловдив. Гост на тържеството, което ще се състои на 16 юни от 17.30 часа в градината на хотел „Империал“, ще бъде и Десислава Митева, генерален директор на Британско-българската бизнес асоциация.

Вече две години Британско училище в София – кампус Пловдив подготвя бъдещите лидери на 21-ви век, стъпвайки на десетгодишния опит и традиции на BSS (British School of Sofia).

С какво BSS е по-различно от останалите училища в Пловдив?

Училището е акредитирано от Министерството на образованието на Великобритания и този статут го прави уникално за страната. Редовните инспекции на международната организация PENTA следят за спазването на най-високите международни образователни стандарти. BSS беше обявено и за едно от десетте най-добри училища в България за 2021 от престижното издание The Knowledge Review.

Учебната програма е напълно различна от всички останалите учебни програми не само в Пловдив, но и в цяла България, като целият учебен процес се осъществява на английски. В трети клас учениците могат да избират между испански и немски като първи чужд език. От първи до осми клас в BSS се следват образователните програми на Кеймбридж интернешънъл. Това прави училището една от много други подобни институции в повече от 160 държави. Учениците получават международно призната британска диплома за завършен етап на образование. BSS предлага целодневно холистично обучение чрез съвременни и иновативни методи в условия, които гарантират сигурността и безопасността на децата. Детето, а не учителят е в центъра на образователния процес. По този начин се създават млади мислещи хора, които могат да работят с мисловни модели и концепции и да ги превръщат в уменията за успех, необходими в 21-ви век.

Британско училище в София – Кампус Пловдив предлага и алтернатива за по-малките деца. Това е британската детска градина на BSS, където обучението се провежда по Международната програма за ранно развитие (IEYC), също изцяло на английски. Децата не просто учат чрез игра, но у тях се изграждат важни навици за това как да учат ефективно. Цикълът „впечатли се, изследвай и се себеизрази“ се повтаря непрекъснато. Така децата влизат в първи клас напълно подготвени за новите предизвикателства, които началното училище е подготвило за тях.

Учителският колектив се състои от енергични и мотивирани млади хора. За някои от учителите английският е майчин език. Други пък допринасят с години международен опит от различни институции в чужбина. По този начин се сформира екип, който, благодарение на калейдоскопа си от умения, успешно подготвя учениците за справяне с бъдещи предизвикателства.

Сградата се намира в полите на Родопите, в с. Марково. Така на учениците се осигурява тишина, спокойствие и чист въздух. Всяка класна стая е специално пригодена за съответната възрастова група, а помещенията са декорирани с ентусиазъм от учителите. За да се спасят от летните пловдивски жеги, учениците ползват открития басейн за уроците си по плуване, винаги под зоркото око на учителя си по физическо. BSS Пловдив се гордее и със специализирания си кабинет по LEGO, където учениците придобиват начални умения, свързани с дизайн, технологии и роботика. Така се възпитават и бъдещите архитекти и инженери.

За Пловдив и региона Британското училище има целодневен летен езиков лагер за деца от 3 до 12 години. Лятното училище започва от края на юни и продължава до средата на август. През този период интензивно се изучава английски, като децата са разделени според нивото на владеене на езика. Всеки следобед е отреден за забавни занимания с учебен характер: изкуства, спортове, културна програма и други.

За контакти:

e-mail: office@bsplovdiv.bg

тел: 0889 910 910

или посетете сайта на училището:

www.bsplovdiv.bg