Благотворителният базар на ОУ „Св.св.Кирил и Методий” събра 1408 лева в подкрепа на малкия Мартин Димитров

Зали за изследване и проучване, за дигитално творчество, за рисуване и моделиране оформят новооткрития STEM център на ОУ „Св.св.Кирил и Методий” в Чешнегирово. Той е реализиран със средства по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда”, като отпуснатата от МОН сума е 50 000 лева. За довършителни дейности са осигурени още 5570 лева от делегирания бюджет.

Учениците от 3 до 7 клас ще имат възможност да се обучават в нова и вдъхновяваща среда, различна от традиционната класна стая. STEM центърът е организиран в две помещения, разположени в края на единия от коридорите на втория етаж на училището.

„Атмосферата предразполага към комуникация, работа в екип, развиване на творчески умения и креативност. Целта е средата да превърне ученика в активен участник в образователния процес. Пространствата и технологиите са съобразени с основните дейности на съответната зала. Надяваме се да превърнем центъра в място за общуване, социализация, като крайната цел е да повишим качеството на обучение и постиженията на децата“, коментира директорът Кера Йорданова.

Мултифункционалните пространства са обзаведени с мебели от естествени материали – лесно преносими и мобилни, с пуфове и мека мебел, където режимите на работа се сменят. Децата ще разполагат с 8 лаптопа, 3D принтер, интерактивен дисплей, мултимедия, с микроскоп и комплекти за опити по природни науки.

Училището предстои да закупи и роботи за програмиране.

В навечерието на Рождество ученици, учители и родители от ОУ „Св.св.Кирил и Методий” се обединиха за реализацията на благотворителен коледен базар „Надежда за Мартин”. На щандовете бяха подредени ръчно изработените сувенири и материали от дарители от селото и цялата област. Средствата, събрани от базара, са в размер на 831.30 лева, а от благотворителната кутия – 577,62 лева. Общата кума от 1408,72 лева ще бъде внесена в дарителската сметка на малкия Мартин Станев.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.