Деца и родители застанаха зад кампанията за чиста околна среда „Повече светлина за твоята „Коледа”, ще събират стари батерии

Розовият заек на „Дюрасел” се появи изненадващо тази вечер в ДГ „Марица” и се включи в традиционното пускане на коледните светлини. Гостуването му е по повод участието на детската градина в инициативата на „Дюрасел България” за чиста околна среда. Целта на кампанията “Повече светлина за твоята Коледа” e опазването на природата, като деца и родители ще събират стари батерии на обособено място в детската градина.

Като награда за това, че се присъединяват към еко инициативата, малчуганите получиха малки плюшени зайчета. Стартът на събитието беше съчетан с паленето на светлините на коледното дърво. На входа на детското заведение има също еленче, снежен човек, а прозорците са окичени с лампички и гирлянди, за да създават празнично настроение през целия месец декември. Съпричастен на празника бе и кметът на район „Северен” Стоян Алексиев, който е и родител.

„Целта на каузата е да възпита децата в отговорно отношение към планетата и околната среда. Те и родителите им имат важната задача да съберат колкото се може повече стари батерии, които в последствие ще бъдат рециклирани. От броя на събраните батерии зависи и колко точно светлинки ще заблестят на коледното дръвче”, каза директорът на ДГ „Марица” Надежда Дервенска.

Родители, учители и деца са заедно и в благотворителната кауза за 4-годишната Божидара Дюлгерова, която се бори за живота си. Преди седмица всички заедно изработили празнични украшения, които ще бъдат продадени на коледен базар. Събраните средства ще отидат за спешна операция на момиченцето, диагностицирано с невробластом 4-и стадий, което се нуждае от спешна операция.