За шеста поредна година СУ „Св.св.Кирил и Методий“ провежда кампания „ Заедно можем да творим добро“

Да завържем училището ни с най-дългата мартеница! На този призив се отзоваха днес в голямото междучасие учениците от СУ „Св.св.Кирил и Методий“. В първия мартенски ден деца и учители се наредиха един до друг, за да завържат с червено-бял конец школската сграда.  Децата съединиха своите мартенички една за друга, като по този начин успяха да обиколят цялото училище.

Инициативата е в рамките на кампанията под надслов: „Заедно можем да творим добро!“, която се провежда за шеста поредна година. Събитието подкрепи и кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Посланието е част от инициативата в подкрепа на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Като част от благородната акция, ученици от 3 и 4 клас, с подкрепата на Ученическия съвет и участието на деца от ДГ „Елица“ и ДГ „Дружба“, изработиха мартеници. В продължение на цяла седмица те се продават на благотворителен базар, като средствата ще отидат в помощ на пострадалите от земетресенията.

Именно призив за съпричастност отправиха днес учениците, като свързаха белите и червени конци в една обща мартеница – символ на задружните усилия да се твори добро. А накрая си размениха мартеници и си пожелаха здраве, щастие и късмет.