Мин Хонг от Южна Корея.

ПГ по електротехника празнува 58 г. онлайн, десетокласникът Мин Хонг пожела любов и хармония за всички с композиция за соло пиано

Кадър от драматизацията на “Серафим”.

Животът на моя клас в една минута. Това бе темата, която предизвика творческите и технически умения, въображението и креативността на учениците от Професионалната гимназия по електроника и електротехника. С оригинални видеа, които разказват за техните преживявания, постижения и трудности, весели моменти, лудории в часа и междучасието, приятелски жестове и инициативи, те се включиха в конкурса за изготвяне на видео презентация. Клиповете бяха представени днес по време на тържествения час на класа, с който бе отбелязана 58-та годишнина от създаването на гимназията.

Единадесетокласниците впечатлиха компетентното жури с уникални идеи и творческо изпълнение. Обработка с подходящ софтуер, прецизност на монтажа, синхронизация на музикалния фон, атрактивност, стил и сюжет бяха само част от критериите за оценка. Учениците от 10 ж клас, специалност ”Автоматизация на непрекъснати производства”, също показаха класа с клип, който акцентира върху личностното и професионалното им израстване, проследявайки тяхното развитие през годината.

Точно в 9 часа сутринта директорът Стоянка Анастасова приветства ученици, учители и гости по повод празника на училището, “чието име е знак за качество, оригиналност, професионални знания и умения”.

„Гордея се с всички млади хора, които са направили своя избор да свържат бъдещето си с ПГЕЕ. Благодаря на колегите за старанието и постоянството, за умението им за творят и създават личности”, каза Анастасова, след което в онлайн празника се включи Димитрина Стоянова – мениджър обучение във фирмата партньор SMC и председател на Обществения съвет. Да разширяват границите на знанието и да сбъдват мечтите си бе нейното пожелание към празнуващите.

Виртуален гост на тържеството бе и бившият възпитаник на гимназията Красимир Коилов, който в момента е докторант по ономастика в Института за български език при БАН. Ученикът от випус 2007 днес е преподавател по български език в ПГ по туризъм. Той се върна в годините назад, за да припомни часовете по практика и лабораториите, където е направил първи стъпки в професията.

„Казваха ни, че винаги ще помним последната си година в училище. Е, не си я представяхме така, но ситуацията, освен изпитания, ни донесе и много възможности”, признаха 12-класниците, които влязоха в ролята на водещи.

Освен че разбират от техника, зрелостниците показаха и завидни актьорски умения при изпълнението на откъс от Йовковия разказ „Серафим”. Върху драматизацията работила Нели Минкова – преподавател по български език, а главните роли бяха поверени на Илия Пармашки, Мария Салапатийска и Симеон Дюлгеров. Серафим, Павлина и Еньо се включиха от вкъщи, използвайки за естествен декор кухнята или хола у дома.

Оказа се, че гимназията има и невероятни музикални таланти в лицето на Петър Бодуров, който допълни празничното настроение с изпълнение на гайда. 10-класникът Мин Хонг от специалност „Компютърни технологии и техника” пожела любов и хармония за всички с композиция за соло пиано. Той е от Южна Корея и избира да продължи образованието си в ПГЕЕ.

Мин Хонг от Южна Корея.