154 ученици от 8. до 12.клас се включиха в програмите на шестото поредно издание

Закриване на Визуални изкуства на ХХ век - 2017 (1)

С изложба “Лого” и есета на тема “Българският Титаник” Модерна академия на изкуствата “Синдикат” закри своята шеста учебна година вчера.

Изложбата е подредена във фоайето на сградата на Общинския съвет и ще бъде там до 10 май. На нея са представени 20 лога на участниците в програмата. Лектор и ръководител на “Графичен дизайн” е гл. ас. Софрони Върбев, а на “Творческо писане” – Антон Баев и Александър Секулов.

“Метафизична живопис”, “Графити”, “Минимализъм”, “Пърформанс арт и Марина Абрамович”, “Видеоарт”, “Фотореализъм”, “Йозеф Бойс” бяха темите на атрактивните презентации на учениците от “Визуални изкуства на ХХ век” с лектор доц. Галина Лардева.

“Модерни методи на мислене” – II модул, представиха 3-минутни устни презентации на темите “Мечтите и страхът”, Феминизмът”, “Мозъкът”, “10 правила за добра презентация”, “Аз съм Рангел”, “Моето ново химическо откритие”, “Личностното развитие”, “Паркур и Free Run”, “Долче и Габана”, “Филмът “Дух в трона”, “Гримът”, “Чаша от вафла”, “Мечтаната ваканция”, “Моят опит с деца в неравностойно положение”.

2016-2017-та е шестата поредна учебна година на “Синдикат”, в която се изучаваха 154 ученика във всички предложени програми. Така общият брой на завършилите е 935 души. Академията продължава със записванията за седмата си учебна година, а през лятото са предвидени участия в инициативи на града, както и различни уъркшопове, провеждани от ученици, завършили “Синдикат”.

Модерна академия на изкуствата „Синдикат” осъществява безплатно обучение на ученици от 8-ми до 12-ти клас в осем програми. Целта на проекта е участниците да получат основна обща култура и умения, свързани с модерните културологични, философски, мисловни и комуникационни дисциплини, които трябва да притежава всеки модерен човек.

Проектът се осъществява в подкрепа на Пловдив Европейска столица на културата 2019, със съфинансиране от Община Пловдив и с личен принос на организатора “Сдружени пловдивски творци”.