original_3556

 

Директори и учители трябва да си хвърлят шапките от радост, че техните ученици  се наредиха на опашка за книга.   Това е събитие , което засенчва  всеки патронен празник, училищна инициатива или изпращане на абитуриенти.  Така и трябва да бъде – книгата  е издигната в култ, пред  който се кланят  ученици. Който говори за реформа в  образованието, не е наясно, че реформата в главите на учениците отдавна е приключила. Защото в неделя вечер на Главната имаше хиляди ученици, които  даваха мило и драго да се отъркат  в пеша на блогъра  Емил Конрад и да вземат автограф на книгата  „Нещата, на които не ни учат в училище“. Така било и в другите градове.

Аз имам други интереси  и обичам да гледам  други  клипчета, но е любопитно  да се види какво проповядва  Емил. Тъй като от тези проповеди се е родила  и тази книжка.  На един от клиповете Емил е поканил леля си и  говорят за интернет. Тя,разбира се, приказва  небивалици и двамата се заливат от смях. Това е.  Ето на какво не ги учат в училище . Тези и други пропуски  в образователната система  са събрани в тези клипчета  и тази книжка.

Можем да си говорим колкото си искаме за образование, но това момче заслужава поздравления, съвсем сериозно.  Нито един нобелов лауреат  не може да извие опашка от 3000 души на Главната. И на мачовете  вече няма толкова зрители.  Емил е реформатор, а реформираните му имат огромно доверие – до бой стигат,за да видят реформатора си. Директорите и учителите да не си хвърлят шапките от радост, а по-бързо  да признаят  „Нещата, на които не ни учат в училище“  за учебник, ако искат да видят опашка в училищата си. Защото положението изглежда ясно – учителката ми е демоде, учебникът е скучен, писането е отегчително  и  искаме таблети.  Затова на Главната имаше опашка от бойкотиращи образователната система.

Сега е ред на „Мбал Съм Му Мамата“.  Пропуснали сте го? Друг „блогър“ – Кристиян,  разказва полезни неща, играе  игри и съветва как се свалят мадами. Все неща, които не се учат в училище.  Книга с подобно заглавие би извила и по-дълга опашка на Главната.

Вижте част от тези сериали, може и да ги харесате.

 

https://www.youtube.com/watch?v=EOAB3aGuz00