Виртуален коледен поздрав към пловдивчани отправят талантите от Центъра за подкрепа за личностно развитие-ОДК. Във видеото децата и младежите от школите, клубовете и ансамблите пеят пред елхата у дома, изпълняват съчетание по художествена гимнастика в хола, играят народни танци в детската стая и в двора.

Кадрите в коледния поздрав са направени в периода на онлайн обучението, който за ЦПЛР-ОДК започва на 29 октомври. В ролята на джуджетата влизат деца от театралната школа „Владимир Николов“, които повеждат Снежанка на обиколка из клубовете по математика, електроника и дизайн, надникват в репетиционната на вокална група „Бамбини“ и естрадно студио „Прима“, слушат празничните изпълнения на Хора на пловдивските момчета и хор „Детска китка“. Не пропускат да посетят репетициите на ФТА „Иглика“ и ФАФ „Куклици“.

Талантите си пожелават всеки ден да е вълшебен, а за всички пловдивчани наричат „здрава, спорна и честита нова година“.

„Искахме да създадем настроение и да влезем във всеки дом в дните на социална изолация, когато не можем да бъдем с приятелите и близките, във време, в което се налага да учим и работим от вкъщи“, обяснява идета директорът на центъра Озден Мурадова. От преминаването към онлайн режим до момента работата в различните школи продължава в 80 виртуални класни стаи, където се поставят задачи и се правят репетиции. Кадрите от тях е монтирал един от ръководителите на вокална група „Бамбини“ – Димитър Донев.

Видеопоздравът e качен в YouTube, в сайта и фейсбук страницата на центъра, на страницата на Община Пловдив.

Преди премиерата на видеото деца украсиха и коледно дръвче, дарено от кмета на район „Централен“ Георги Стаменов. То е засадено в двора на центъра, а да го окичат се заеха Анна и Кристиян Делянови от СУ „Черноризец Храбър“. Тя е петокласничка и посещава школите по пеене и английски, а брат й ходи на шах и чужд език. Помогна им и 12-годишната Ивелина Томова  от естрадно студио „Прима“ и хор , която е ученичка на СУ „Любен Каравелов“. А в талисман се превърна най-малкият участник в импровизирания празник – 4-годишната Мари.

Въпреки че в центъра е тихо, защото децата творят от разстояние, фоайетата са изпъстрени от творбите на децата, сътворени по време на заниманията в школите от направление “Изкуства”. Рисунките и картичките са майсторени в часовете по изобразително изкуство, дизайн и хоби, арттерапия и фотография. Те ще бъдат изпратени с пожелания за здрава и спорна година до партньори на центъра и социални институции.

А топките на коледната елха във фойето са написани с имената на школите.