65 работодатели презентираха свободни работни места и стажантски програми за студентите от Пловдивския университет

Електронна платформа за кариерно развитие помага на компаниите в намирането на подходящите кадри. Възможностите на сайта kadri.bg бяха представени на днешния Ден на кариерата на Пловдивския университет.

„Целта на подобна инициатива е да предоставим подходяща среда на работодателите да се срещнат със своите потенциални служители и стажанти, а студентите и младите специалисти да открият възможности за професионална реализация в страната и региона. Вярвам, че това е най-прекият път в изграждането на трайни и ползотворни контакти между бизнеса и университета, където синхронизирането на учебните планове и програми с изискванията към кандидатите за работа е от взаимен интерес“, каза ректорът на ПУ проф. д-р Румен Младенов.

Стотици студенти дойдоха в Нова сграда на висшето училище, за да се срещнат с представители на бизнеса от 65 компании в сферата на образованието, информационните технологии, финансите, човешките ресурси, МВР, туризъм, социални дейности, психология, икономика, услуги в обществения сектор, производство и дистрибуция, електроника.

Наблюденията показват, че студентите започват да търсят работа най-често в трети курс. Най-предпочитани са иновативните професии, свързани с маркетинг, мениджмънт, информационни технологии, право и медицина, каза председателят на Студентски съвет Виктория Палигорова.

Програмата на форума продължава с работни ателиета и срещи, които ще дадат възможност на студентите да намерят най-желаната и предпочитана работа.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.