Организатор на конференцията е Националната гимназия за сценични и екранни изкуства

Национална конференция на тема „Театрална педагогика в образованието“ ще се проведе на 21 март в Пловдив. Инициатор и домакин е Националната гимназия за сценични и екранни изкуства.

Начало на форума, който се открива в 10 часа, ще бъде даден с лекцията „Психологическите промени в юношеството и образователния процес“ на проф. д-р Румен Стаматов от ПУ “Паисий Хилендарски”. Доц. д-р Тодор Мечкарски от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ ще говори за педагогиката на театралното обучение“. Темата, избрана от куклената актриса и режисьор проф. Жени Пашова от НАТФИЗ е „Режисьорски подходи в образователния процес, драматургичен и действен анализ“. Модератор е гл.ас. д-р Зоя Капон. Участниците в конференцията са преподаватели от училищата по изкуствата към Министерство на културата в България.

Целта на конференцията е да се направи анализ на проблемите, свързани с театралното обучение на учениците в специализираните паралелки по драматичен, куклен и невербален театър, повишаване качеството на образованието и търсене на нови подходи и средства за активиране на творческия потенциал на учениците.

Форумът цели и повишаване на професионалната квалификация на преподавателите по актьорските специалности в училищата по изкуствата към Министерството на културата.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.