Интерактивните лаборатории в СУ „Св. Климент Охридски“ са  оборудвани по проект „От атома и клетката – до Космоса“

Ученици ще изследват химичните свойства на основи, киселини и соли, ще реализират качествени реакции, ще наблюдават клетки и тъкани в новите кабинети по природни науки, които оборудва СУ „Св. Климент Охридски“. В училището с дългогодишна традиция в профилираното обучение по природни науки вече функционират три модерни лаборатории по биология, химия и физика. Интерактивните кабинети са оборудвани и преобразени по Национална програма за осигуряване на съвременна образователна среда, модул  „Подобряване на условията за експериментална работа по природни науки в профилираната подготовка“. Училището печели финансиране с проекта си „От атома и клетката – до Космоса“, по който са оборудване лаборатории за опити и изследвания.

„Обучението на учениците вече се провежда с помощта на обособени микроскопски станции по биология, експериментални острови по химия и зони за провеждане на физични практикуми. Учебните помещения разполагат и с широкоформатни 65“ дисплеи от ново поколение“, обяснява преподавателят по химия Звезделин Маламов. Той е възложил на своите 11-класници да направят сайт за химичните елементи в платформа на Гугъл, който ще бъде презентиран именно чрез новото поколение модерна техника, инсталирана в кабинета.

Колегите му по биология и химия – Весела Стойнова и Елена Иванова, са категорични, че съвременни образователни ресурси правят обучението по-интересно, а децата добиват практически умения и се научават да работят в екип.

Училището работи в партньорство с Пловдивския и с Медицинския университет.