Адаптират пет стаи на бъдещите второкласници от ОУ “Пенчо Славейков” в Столипиново за иновативна дейност. И родителите ще участват в уроците

14729337_659442114222280_2423072420312804433_n

 

Еко кът в класната стая ще помага на децата да обогатяват лексиката си и да постигат трайни знания по отделните предмети. Той ще бъде оформен от естествени материали, вода, камъни и растения. Петте кабинета на бъдещите второкласници от ОУ “Пенчо Славейков” ще бъдат адаптирани за иновативна дейност наесен. Училището е сред одобрените от МОН със статут на иновативно. 100% от учениците в него са от квартал “Столипиново”.

В часовете по литература и околен свят учениците ще усвояват понятия, които са свързани с екологията, а след това ще рисуват върху макети и ще изрязват фигури по темата. Най-добрите творби ще намират място в еко къта.

“Идеята е да запомнят термини и нови думи. До 4 клас всички са много старателни и трудолюбиви, но проблемите идват след това. Целта ни е да направим часовете максимално и интересни и да трупаме трайни знания, които да ни помагат в прогимназията”, обясни директорът Екатерина Делинова.

По иновативния проект ще бъде създаден екип учител-родител-ученик, за да може семействата да бъдат преки участници в обучителната работа и да подкрепят усилията на преподавателите. По покана на педагозите семействата ще бъдат канени да се включат в някои от часовете, за да видят как децата им се справят и да ги насърчават да бъдат успешни. Предвиждат се уроци на открито и мултимедийни презентации.

В рамките на четири години иновацията трябва да се случи в целия начален курк.

ОУ “Пенчо Славейков” е част от мрежата училища на “Световен образователен форум България”. Днес 10 преподаватели преминаха обучение за съвременни методи на управление, проектно ориентиран подход и групова работа, а след това анализираха и професионални ситуации.