Децата от 4 г клас се класираха на първо място в Южна България в конкурса за изработване на еко макет

IMG_7158

Екологичният град на четвъртокласниците от НУ „Христо Ботев” им донесе първо място за Южна България от конкурса на ЕVN за изработване на макет. Децата от 4 г клас с класен ръководител Мария Нещерева спечелиха голямата награда – изграждане на спортна площадка в двора на училището. Победителите получиха поздравления лично от представителя на енергийното дружество – Ваня Ризова.

Макетът е направен от картон, цветна хартия и лепило, а в изработването му са участвали децата от целия клас. Конкурсът се провежда за трета поредна година е част от дългосрочната инициатива на дружеството за обучения в училищата „Часът на Иви и Енчо. Занимателни обучения за енергия и екология“.

^AC935E1A27CD93AC3AD7AC8E524BED1558500DBEB5C5F08128^pimgpsh_fullsize_distr

„Хр. Ботев” участва за първи път и заема първо място. Освен площадка със спортни уреди в училищния двор, четвъртокласниците победители ще отидат на екскурзия до новата модерна когенерационна централа на EVN в Пловдив, която ще се състои на 2 юни.

На второ място в тазгодишната надпревара се класира първомайското ОУ „Георги Караславов”. От Пловдив по проекта работиха също „Ал. Константинов”, „Р. Княгиня”, „Яне Сандански”, „Константин Кирил Философ”.