OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8 учители получиха отличия на церемония в МОН, сред щастливците е Тодорка Тахчиева от ОУ „Алеко Константинов”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Една от наградите за високи постижения и принос за развитие на образованието „Константин Величков” дойде в Пловдив. Отличията бяха връчени в Деня на будителите в МОН от зам.-министър Таня Михайлова.

Наградата  се присъжда в три категории – „Работа с ученици с изявени дарби“, „Постижения в работата с деца и ученици за преодоляване на проблемно поведение“ и  „Принос в развитието на способностите и компетентностите на децата и учениците в областта на науките, технологиите, изкуствата, спорта, глобалното, гражданското и здравното образование и придобиване на умения за лидерство“.

В първата категория приз получи старши начален учител от ОУ „Алеко Константинов” Тодорка Тахчиева. Освен дългогодишен преподавател, тя е и ръководител на училищната вокална група. Заедно с нея награда получиха Татяна Костова, старши учител по танцово изкуство в Център за подкрепа за личностно развитие към Общински детски комплекс – Варна, и ръководител на школа „Балет“, както и Валентин Дойнов, старши учител по биология и здравно образование в НПМГ „Акад. Л. Чакалов“,  София, чиито ученици са извоювали множество призови места на национални и международни състезания и олимпиади.

Всяка година директорите на детските градини, училищата и обслужващите звена в системата на образованието дават своите предложения на регионалните управления на образованието, които ги изпращат до министерството. От 73 предложения комисията в МОН отличи 8 учители за наградата.

Освен грамота и книга, преподавателите получиха и по 1000 лева парична награда.