Един от лауреатите по френски също е зрелостник от гимназията

И тримата лауреати на националната олимпиада по италиански език тази година са от ЕГ „Иван Вазов“. Званието се равнява на оценка 6.00 при кандидатстване във всички висши училища у нас. Пълните отличници са зрелостниците Петя Данчева, Маргарита Кринкова и Георги Георгиев. С оценка 5.50 от националния кръг е и Константина Арнаудова.

Гимназията може да се похвали и с лауреат от националната олимпиада по френски език. Това е 12-класничката Надежда Стефанова. Нейният резултат от 81 точки й носи оценка 6.00.

Първото място на националната олимпиадата по руски език за 10 клас отново е за възпитаник на ЕГ „Иван Вазов“. Това е Мартин Кирев.

Успехът за ЕГ „Пловдив“ донесе Емил Манчев. Той зае първо място сред 10-класниците на националния кръг на олимпиадата по немски език. Зрелостничката Екатерина Вълева, също от ЕГ „Пловдив“, получи оценка 5.75 на националната олимпиада по английски език.

С второ място в групата на 8-класниците може да се похвали ФЕГ „Антоан дьо Сент Екзюпери“. То бе завоювано от Саванна Попчева Де Ла Шевротиер.