Ученическият парламент отчете сумата, събрана от половин тон капачки, на директора на УМБАЛ “Пловдив”

Представители на Ученическия парламент на ЕГ „Иван Вазов” направиха дарение за отделението по неонатология на УМБАЛ “Пловдив”. Гичмназистите се срещнаха с  директора д-р Аргир Аргиров, за да му връчат получените средства от събраните и предадени близо половин тон пластмасови капачки.

„Сумата не е голяма, но с този акт бихме искали да поставим началото на дългосрочна кампания в помощ на отделението по неонатология”, заяви директорът на училището Вихра Ерамян. Тя уточни, че всяка година тийнейджърите организират благотворителни акции, с които подкрепят различни кампании. През учебната 2019/2020 г. членовете на Ученическия парламент са взели решение да посветят усилията си за подпомагане на най-малките пациенти на болницата.

„Искахме да сме полезни и сметнахме, че грижата за децата е чудесна кауза, от друга страна събирането на капачките е важно и за опазването на околната среда”, заяви  Зорница Петрова от 10 “е” клас.

„Получава се двоен ефект, което е много ценно”, посочи Виктория Панайотова от 11 “г” клас. Тя увери, че акцията в гимназията тече с пълна сила и призова всички ученици в Пловдив да се присъединят към тяхната кауза и заедно да работят в подкрепа на новородените и на отделението, в което започва животът.

Двете момичета споделиха, че доста ученици от гимназията имат готовност да посетят неонатологията, още повече, че голяма част искат да следват Медицина и да станат лекари. Затова за тях щяло да е много интересно да се докоснат по-близо до лекарската професия.

„Всяка инициатива, която може да събуди грижата и отговорността на обществото, е ценна и достойна за уважение”, каза в отговор д-р Аргиров. Той прие с огромна благодарност жеста на младите хора.