Осмокласниците участвали в създаването на поучителна история за силата на приятелството, в която всяка следваща глава се пишела от едно от партньорските училища и била продължена от друго. Деветокласниците разнищвали проблемите на демократичното общество

ЕГ „Иван Вазов“ за поредна година получи признанието на комисията за дейност eTwinning България и бе отличена с Национален знак за качество. Проектите, наградени от националното звено, са изработени под ръководството на Мая Кюлевчиева, преподавател по английски език и eTwinning посланик.

Сред сериозна конкуренция, двата проекта: “Are we so different” и “smART Democracy: Creativity to Promote Democratic Participation”, реализирани през миналата учебна година от учениците от сегашните 9 Е и 11 Е в гимназията, довършени в необичайните условия на карантина и дистанционно обучение, получиха признанието на комисията.

„Сред най-стойностните крайни продукти са книгите, създадени в сътрудничество с останалите партньори на проектите от Турция, Гърция, Испания, Италия, Норвегия, Франция, Грузия, Румъния и др. Двата Национални знака за качество допълват колекцията от многобройни Национални и Европейски знаци за качество, както и наградите за първо място по тема на годината – Културно наследство (2018) , и Проект на годината (2019), избрани от българските съревнования за Наградите на eTwinning”, горда е Мая Кюлевчиева.

Наред с множеството други дейности, осмокласниците участвали в създаването на поучителна история за силата на приятелството, в която всяка следваща глава била създадена от един от партньорите и продължена от друг. Всичките 8 глави са богато илюстрирани от участниците чрез различни техники – графики, комикси, цветни рисунки, плакати.

Десетокласниците търсили и намерили вдъхновение в снимките на своите партньори, отразяващи проблеми на демократичното общество. Те вплели в свои истории усещанията и мислите на младите хора, породени от замърсяването на околната среда, нуждата от активни гласове в Европа, борбата срещу всички прояви на расизъм, правата на жените, проблемите на емигрантите, все по-нарастващата зависимост на хората от технологиите, борбата с корупцията, с фалшификацията,нарушените права на животните.

„Скоро ще бъдат обявени и Европейските знаци за качество, сред които се надяваме да намерят своето достойно място и двата проекта”, казва Кюлевчиева.