Христо Манолов е избрал специалност „Компютърни системи и технологии“

Христо Манолов e първокурсник от специалност „Компютърни системи и технологии“ в пловдивския филиал на Техническия университет, а заедно с партньорката си Борислава Иванова са европейски шампиони по спортна аеробика за 2023 година.

Разписанието на един негов ден е толкова „гъсто“, че понякога се налага да учи нощем. От два до три часа дневно бъдещият инженер програмист е на тренировки в спортната зала. После следват лекции и упражнения. У дома завършва с още 2-3 часа самоподготовка. Защото първи курс в университета започва с висша математика, физика и основи на програмирането, по които ще държи изпити на януарската сесия.

„На 6 години влязох за първи път в спортна зала „Дунав“ в Пловдив и оттогава не съм прекъснал тренировките си по спортна аеробика. Нашият спорт съчетава в себе си спортна гимнастика и акробатика. Пловдивската школа е най-добрата в България. Аз тренирам в спортен клуб „Аеробика АМД“. Завърших средното си образование в Хуманитарната гимназия, но от малък се занимавам с компютри, затова си избрах да уча специалността „Компютърни системи и технологии“, разказва Христо. На кандидатстудентския изпит изкарва 6,00 и така попада сред първите в списъка на приетите.

Спортът е научил младият състезател на нещо много важно: да работи в екип. За него е от изключително значение партньорката му Борислава Иванова да е уверена в спортните умения и силата му. Така двамата са готови с все по-сложни съчетания. За европейското първенство в Анталия националният отбор е бил на лагер в село Ябълковец, където тандемът Манолов-Иванова отработва до съвършенство своето съчетание. С Борислава започнали да тренират заедно като двойка през 2020 г.

„За моя приятна изненада колегите ми от групата много ме подкрепят в това, което правя в спорта. Радват се, когато ме видят да успявам на състезание. Не съм го очаквал, защото досега никой не се е интересувал от спортните ми постижения“, признава европейският шампион.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.