Огнеборци направиха демонстрация за бързо потушаване на пожар

Пробна евакуация при пожар, в която взеха участие всички малки възпитаници и целият персонал – директор, учители, администрация и медицинско лице, се проведе днес в ДГ „Буратино“. В рамките на 7 минути всички деца и педагози успяха да напуснат сградата.

Екип опитни огнеборци направи демонстрация как на практика трябва да се реагира за бързо потушаване на възникнал  пожар. Децата имаха възможност да се запознаят с пожарникарите, които им разказаха за изключителната важност на своята професия, чиято основна цел е опазването на здравето и живота на хората.

„Цялата настояща седмица в детската градина е посветена на реакцията при бедствия, аварии и катастрофи. Проведохме евакуация при земетресение, а днешната е с акцент върху правилното поведение по време на пожар“, обясни директорът Кристина Йончева.

Педагозите организирали за децата множество ситуации по темата с презентационни материали и практически упражнения, за да получат нужните знания и умения за бърза реакция без паника. Активно участие взели и родителите.

Днес малчуганите имаха възможност да се качат в пожарна кола, да разгледат предпазното облекло на огнеборците, да работят с пожарогасителен маркуч под напътствията на специализирания екип. За финал те подариха на пожарникарите благодарствен плакат и изказаха възхищението си от тяхната благородна професия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.