Авторите с най-оригинални послания ще получат подаръци

Традиционният детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“ стартира от утре, съобщават от „Български пощи“. Крайният срок за изпращане на писмата е 16 декември 2022 година.

Условията за участие в конкурса са правилно изписан адрес на подателя, за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“, както и да бъде заплатена пощенската услуга. Всички писма, отговарящи на условията, ще получат отговор лично от Дядо Коледа, а децата с най-оригиналните и красиви писма ще получат и подаръци от него. Няма ограничения за това как да изглеждат – могат да са ръкописни, печатни или придружени от ръчно изработени изненади – това е лично решение на децата.

Адресът на подателя трябва да се посочи единствено на плика. Той ще е необходим на националния пощенски доставчик, който организира  конкурса, за осъществяване на обратна връзка с участниците.

С цел защита на личните данни в съдържанието на самото писмо следва да не се посочва адрес на подателя, а само двете имена на детето.

Отличените писма, без пликовете с адреса на подателите, след приключване на конкурса ще бъдат предадени за съхранение на Държавна агенция „Архиви“. Участващите в конкурса писма, придружени с рисунки, стихове, апликации и други, стават притежание на организатора на конкурса, който може да ги използва по избран от него подходящ начин, уточняват от дружеството.