DSC00672

Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха в навечерието на Рождество в СУ „Пейо Яворов”, за да зарадват малките и порасналите вече момчета и момичета, които, по думите им, са заслужили да получат мечтаните подаръци. Белобрадият старец и нежната му помощница бяха посрещнати от коледари, които направиха наричания за здраве и берекет.

„Прочетох писмата ви, някои от тях много ме трогнаха, защото бяха откровени. Признавате какво от обещаното миналата година не сте изпълнили, други пък разказваха колко сте се старали, какво добро сте направили, така че ще се опитам да изпълня желанията ви, защото ви обичам”, обърна се към учениците Дядо Коледа. В неговите дрехи влезе зрелостникът Ваклин Митренов, а 12-класничката Гергана Личева се преобрази в бяло от главата до петите като Снежанка. Десетки се скупчиха с надеждата да бъдат докоснати с вълшебната пръчица, за да се сбъднат желанията им.

DSC00657 (1)

Рождественският  дух превзе класните стаи и коридорите на училището. Ръчно изработени празнични сувенири и картички, както и кулинарни вкусотии изпъстриха щандовете на традиционния базар, който ще продължи до 22 декември. Децата са измайсторили също сурвачки от дрян, украсени с пуканки, сушени плодове, орехи и прежда под вещото напътствие на художника и преподавател по изобразително изкуство Станислав Петев. Оригиналните дряновици бяха разпродадени най-напред, а събраните от всеки клас средства ще отидат за подобряване на материалната база в класните стаи.

Идеята е всеки да се почувства съпричастен към коледната магия и да допринесе с енергията и труда си за сбъдването на мечтата за повече уют и красота, каза директорът Сашка Кръстева.

DSC00655