От първия ден на декември започна и забавната игра “Украси елхата в кукления театър”, победителите ще спечелят книги и настолни игри

Вълнуващ и изпълнен с много приказни емоции и забавления декември обещава Пловдивският куклен театър.

На 5 декември от 10:30, 11:45 и 18:00 ч. е премиерата на “Дивите лебеди” с режисьор Ева Кьосовска. Да преведеш Ханс Кр. Андерсен на театрален език не е никак лесна задача, признава тя, но заедно с целия творчески екип на спектакъла намират и предлагат свой прочит на приказната история. Спектакълът ще се играе и на 12 декември от 10:30 и 11:45 ч.

„Най-голямата тема в „Дивите лебеди” е особено актуална днес и това е темата за любовта, за емпатията, уважението, толерантността. Предизвикателството бе да останем верни на автора, но и да реализираме нашата идея”, казва Ева Кьосовска.

В програмата на театъра за 4 декември е още една любима Андерсенова приказка – “Палечка”. Зимната история за “Дядовата ръкавичка” малки и големи могат да гледат на 11 декември.

От 14 до 23 декември в Държавен куклен театър – Пловдив ще се играят само коледни представления. А Дядо Коледа и Снежанка ще очакват най-нетърпеливите малки приятели след всеки спектакъл.

Ако искате детето Ви да получи подаръка си лично от Добрия старец, можете да го донесете, предварително опакован и четливо надписан, на касата на театъра от вторник до неделя от 9:00 до 18:00 ч., както и преди всяко представление, поясняват от ръководството. Представленията се играят от 10:30 ч., 11:45 ч. и 18:00 ч.

Програма:

14 декември, вторник – “Най-хубавият подарък”

16 декември, четвъртък   – “Супер Снежко и Коледния дух”

18 декември, събота – “Дядо Коледа, къде си?”

19 декември, неделя – “Звездичка за Коледа”

20 декември, понеделник – “Най-хубавият подарък”

21 декември, вторник – “Звездичка за Коледа”

22 декември, сряда – “Супер Снежко и Коледния дух”

23 декември, четвъртък – “Дядо Коледа, къде си?”

От първия ден на декември започна и забавната игра “Украси елхата в кукления театър”.  Малките зрители могат да изработят вкъщи украшение и с него да помогнат да блесне елхата във фоайето на театъра.  Участниците в играта ще могат да се включат в томбола, от която двама ще спечелят книга игра “Добросъците” на Никола Райков, а един късметлия ще получи комплект: книгите игри “Голямото приключение на малкото таласъмче”, “Още по-голямото приключение на малкото таласъмче” и настолната “Таласъмски истории” на Никола Райков. Томболата ще бъде изтеглена на 21 декември след представлението в 18:00 ч.

През целия месец във фоайето на театъра ще има кутия за дарения за децата и младежите от КСУ “Олга Скобелева”. Със средствата ще бъдат закупени подаръци и арт материали.