В празника се включиха активно и родителите, които помагаха на малчуганите да отделят полезната от нездравословната храна

С дърпане на въже и курабии от овесени ядки бе отбелязан Европейският ден на спорта в ДГ ”Здравец”. Детското заведение се включи в инициативите с подкрепата на сдружение „БГ Бъди активен” .

Истинска забава и неописуема радост за всички деца донесе състезанието, организирано като празник, в който те показаха не само физически умения, но и талант с изпълнения на песни, посветени на спорта и здравословното хранене. В състезателните игри се включиха както малчуганите, така и техните родителите. Всички игри, в които децата показаха бързина, ловкост и сръчност, бяха съобразени с възрастта им. Малки и големи истински се забавляваха с „Ходи, ходи баба Меца“, а за най-малките дърпаха въже и с помощта на мама и татко отделяха полезната от нездравословната храна.

Не по-малко емоции донесе кулинарният маратон, в който децата също разчитаха на подкрепата на своите родители за приготвянето на здравословно ястие. Плодови и зеленчукови салати и шишчета, оригинално декорирани сандвичи и курабийки с овесени ядки отрупаха масите на импровизираната кулинарна работилница.