Ученици преобразиха пространството около общежитията, превърнаха палети и пънчета в места за сядане

DSCF1223

Дървени макари се превърнаха в маси в зелената класна стая, която бе официално открита днес в Спортното училище. Както подобава за всяка нова придобивка, главните участници поканиха гости, за да споделят радостта им и да презентират работата си.

Вдъхновител на идеята е преподавателят по химия и биология Ваня Макавеева, която обединила ученици от 7 до 12 клас в различни спортове. Почистили терена зад общежитията, където вече е разположен учебен кът на открито. Седем месеца време отнело на момчетата и момичетата да облагородят пространството и да измайсторят „обзавеждането”. Ентусиастите събрали палети и пънчета, които изтъркали и лакирали, за да ги превърнат в места за сядане. Дефектни гуми са боядисани в жълто и превърнати в цветарници. От върбови клонки пък учениците изплели огромна кошница за билки, които сами ще отглеждат и събират. Предвид че учебният кът е под открито небе, отново актуални са черната дъска и тебеширът.

„Всички работиха с огромно желание. Дори деца, които не са в клуба, прегърнаха идеята и се отзовават да помагат. Надявам се всички да поддържат и пазят класната стая, която може да бъде използвана по всички предмети”, казва Ваня Макавеева. Колегите й не скриха удивлението си и изразиха опасение, че ще трябва да правят график, за да се вредят за час.

1 КОМЕНТАР

  1. Браво на г-жа Макавеева, изключително добра инициатива и идея. Пожелавам на повече училища да приемат този пример и да правят подобни неща. Мисля, че за днешните ученици това е оригинално, иновативно и много интересно. Определено ще трябва график за часовете 🙂

Коментарите са затворени.