Деканът на Факултета по машиностроене и уредостроене към пловдивския филиал на Техническия университет се отзова лично на молбата на 12 б от СУ „Черноризец Храбър“ и помогна за реализация на изненадата към учителя по английски Костадинка Братованова

Класна получи закачена на дрон покана за абитуриентския бал. Квадрокоптер на пловдивския филиал на Техническия университет „отнесе“ плика до четвъртия етаж, където преподавателят по английски език Костадинка Братованова очакваше своите дванадесетокласници. За нейно учудване обаче никой от тях не се яви навреме за началото на часа. Вместо това зрелостниците от 12 б се събраха на двора, за да подготвят изненадата. Редом до тях бе деканът на Факултета по машиностроене и уредостроене на пловдивския филиал на Техническия университет доц. Христиан Панайотов. Дронът бе вдигнат до четвъртия етаж и през отворения прозорец на кабинета по английски бе доставено и специалното послание.

Подготовката отнела близо седмица репетиции. Авиоинженерът доц. Панайотов обясни, че дронът, носещ поканата, е квадрокоптер от последно поколение, произведен от един от водещите специалисти в областта на малките летателни апарати. Съвременната технология е част от оборудването, използвано при обучението на студентите в специалност „Авиационна техника и технологии“. В момента там се подготвят близо 100 бъдещи авиоинженери в балакавърска и магистърска степен.

 

След скандирания от 1 до 12, димките и фойерверките, Братованова се появи при своите абитуриенти, за да мине по червения килим и да получи огромната торта и червена роза в добавка към поканата.

„Тя съвсем не е „шумен“ човек, а напротив. Изключително принципна и стриктна. Държим много на нея, тя също ни подкрепя във всичко, но това не пречи да е строга и взискателна. Искахме да й засвидетелстваме внимание“, каза двигателят при организация на изненадата Вера Събева от специалност „Предприемачество“ с испански език.