Инициативата на тема „Мисли зелено, събирай разделно“ е част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците

Община Пловдив, съвместно с организациите за оползотворяване на отпадъци от опаковки „Булекопак“ АД и „Екопак“ АД, организира конкурс за рисунка за учениците от 1 до 12 клас в Пловдив. Инициативата е част от Европейската седмица за намаляване на отпадъците като рисунките трябва да бъдат на тема „Мисли зелено, събирай разделно“.

В рамките на една седмица от 22 – 28 ноември участниците ще могат да създадат своите творения, чрез които да споделят идеите си по темата за разделното събиране и грижата за околната среда. За победителите в двете възрастови групи – от 1 до 6 клас и  от 7 до 12 клас, са предвидени атрактивни награди. Класираните на първо място ще спечелят награда дрон. Тези на второ място ще получат екшън камера, а на трето – електронна книга. На останалите деца ще бъдат раздадени поощрителни награди, сред които принадлежности за рисуване, тениски, тефтери.

За участие в конкурса до 20 ноември отговорно лице от съответното учебно заведение следва да изпрати заявление с името на училището, адрес, лице за контакт, e-mail и тел. номер на електронен адрес: direkcia_ecologia@plovdiv.bg

Кампанията приключва с предаване на рисунките в Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на ул. „Емил де Лавеле“ № 9 до 29.11.2021 г., след което те ще бъдат оценени от професионално жури. При оценяването ще се вземе предвид придържане към креативност и творческо мислене по зададената тема, поглед към иновативно мислене, зелени и еко идеи.

Събраните рисунки от конкурса ще бъдат представени в изложба в Дома на културата от 1 до 13 декември 2021 г. На 3 декември ще се състои и обявяването на резултатите и връчване на наградите.

Пълните условия за кандидатстване, изисквания за рисунките и критерии за оценяване можете да намерите в сайта на Община Пловдив в секция „Околна среда“ – „Конкурс“: https://bit.ly/3kv8H5x