Децата от начален етап на СУ „Никола Вапцаров“ се състезаваха за най-добър четец, ученици от петите и шестите класове представиха любими книги

Каралийчевата приказка „Дядо Петко и баба Пена“, които никак не се разбирали и не си помагали един на друг, драматизираха осмокласници от СУ „Никола Вапцаров“ и представиха на учениците от прогимназиален етап в рамките на седмицата на четенето. Кинозалата се изпълнила до краен предел, а зрителите бурно аплодирали артистите, които сами подготвили декорите и костюмите за сценичната адаптация на поучителната история.

С иновативна идея подходиха към темата за четенето учениците от 6 а клас, които представиха като телевизионен репортаж народната приказка „Златното момиче“. Героите сами разказваха пред репортера за своите преживявания и перипетии.

За да стимулират интереса към книгите, зрелостниците Арлет Харкас и Йоана Ильова гостуваха на 4 а и 4 б и дадоха полезни съвети как четенето да стане още по-приятно, дори през лятната ваканция.

Учениците от начален етап премериха сили в състезанието „Най-бърз четец“, а петокласниците и шестокласниците представиха пред съучениците си любими автори и книги.

Новоприетите осмокласници от специалности „Бижутерия“ и „Графичен дизайн“ гледаха спектакъла на Драматичен театър – Пловдив „Едип и пророците“, който чертае пътя на човека към самопознанието.