Изданието „От понятието абсолютна стойност до оценяването“ включва система от задачи за подготовка за НВО в 7 и в 10 клас, за ДЗИ, както и тестове

1000 авторски задачи публикува в монографичен труд преподавателят от Катедра „Обучение по математика, информатика и информационни технологии“ в Математическия факултет на ПУ доц. д-р Ивайло Старибратов. Той излиза под печат на Университетско издателство „Паисий Хилендарски“.

В изданието под заглавие „От понятието абсолютна стойност до оценяването“ са представени различни видове задачи, като една част са с подробни решения, за други са дадени указания, а трети са предложени за самостоятелна работа в приложенията.

Изданието е предназначено за ученици с интерес към математиката, учители, които, освен в часовете, работят допълнително с изявени ученици.

Доц. Старибратов е и ръководител на Катедра „Методика на обучението и квалификацията“ към Департамента за квалификация и професионално развитие на педагогическите специалисти във висшето училище. В продължение на 13 години e бил директор на Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“.

Той предлага различни методи за решаване на задачите и дава препоръки как преподаването по предмета може да бъде по-интересно и мотивиращо децата. Доц. Старибратов акцентира и върху графичното решаване на уравнения и неравенства чрез използване на дигитални устройства и подходящи графични динамични софтуери. Предлага система от задачи за подготовка за националните външни оценявания в 7 и в 10 клас, за държавните зрелостни изпити, както и тестове, които дават възможност за оценка на знанията.

Монографията съдържа 4 приложения с богат набор от задачи в помощ на учителите и самоподготовката на учениците.

Доц. Старибратов бе избран за депутат в 46-то НС от квотата на “Демократична България”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.