3-годишното момиченце наесен ще е първа група в ДГ „Дъга”, която инициира кампанията за спасяване зрението на детето

Над  35 000 лева събра инициативата на ДГ „Дъга” в подкрепа на тригодишната Лилия Козарева, която страда от ретинопатия на недоносеното. Кампанията „Доброто продължава” бе организирана от учителите и родителите на децата в градината, където наесен Лили ще е в първа група. 3-годишното момиченце е дъщеря на дългогодишния учител от „Дъга” Марина Козарева.  Поредицата събития под мотото „Светлина за Лилия” имаха да цел да съберат средства за лечение. Каузата бе подкрепена от служителите на кметската администрация в район „Северен”, от стотици семейства и десетки образователни институции в града.

На 6. юни Лилия е била на преглед в Истанбул при д-р Хюсеин Йетик, който наблюдава нейния случай. Прогнозата му е, че до две и половина години зрението на Лилия значително ще се подобри. В момента тя реагира само при светлина и вижда обемни форми, като диоптърът е 17,5.

Родителите на момиченцето са впечатлени от всички, които са откликнали на благородното начинание на ДГ „Дъга” и изразяват благодарност на директора Дима Симеонова – основен двигател на кампанията.