Детска градина „Дъга“ реализира благотворителната инициатива за осма поредна година

Средства за лечението на третокласника Тошко Маневски е каузата на тазгодишната благотворителна инициатива на ДГ „Дъга”. „Доброто продължава“ обединява деца, учители и родители и се реализира за осма поредна година, като сега е в подкрепа на момчето от СУ „Димитър Матевски“, диагностицирано с болестта на Дюшен (вид мускулна дистрофия).

„Да запазим усмивката на Тошко“ е мотото на кампанията, чийто първи етап бе по повод 8 март. След призива „Вместо цвете за любимата учителка, дари надежда за Тошко“ в дарителските кутии бяха събрани 1917 лева.

В момента се провежда вторият етап – великденски базар във фоайето на детското заведение. Изделията са изработени в творчески работилнички, проведени във всяка от групите с подкрепата на родителите. На днешното официално откриване децата показаха от празнично украсената сцена, че „доброто продължава“, пяха и танцуваха.

Директорът Бойка Палийска представи табела на инициативата „Доброто продължава“, поставена в двора на детската градина.

„Възпитанието на добродетели не е просто задача, която трябва да бъде изпълнена, това е процес, който формира характера на децата от най-малки. Децата наблюдават и следват нашите действия и поведение, трябва да насърчаваме и подкрепяме добрите им постъпки“, убедена е Бойка Палийска – директор на „Дъга“, която представи цветната табела с изписани добродетели, поставена в двора на детското заведение.

Инициативата бе подкрепена и от кмета на район „Северен“ Венцислава Любенова, която си избра пъстра кошничка с яйца, с която да украси дома си за празниците.

ДГ „Дъга“ кани всички, които искат подкрепят каузата, да закупят предмети и сувенири от базара до 25 април.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.