Събраните средства ще бъдат дарени за лечението на 16-годишния Вики

Да дарят надежда на дете, което се нуждае от помощ за провеждане на лечение. Около тази благотворителна кауза се обединиха деца, учители и родители от ОУ „Райна Княгиня“, които организираха коледен базар за набиране на средства.

“Чудесно е, когато можеш да дадеш надежда и  подкрепа, кураж и вдъхновение, да обединиш усилията на много хора за кауза, да вярваш, че зависи от всеки един от нас помощта наистина да облекчи страдание, да помогне на конкретен човек, който след много години да може да  разказва своята човешка история за преодоляна трудност или заболяване”, сподели директорът на училището Мария Гайдарова.

По традиция в ОУ „Райна Княгиня“ се провежда коледен базар в подкрепа на кауза, определена от членовете на Ученическия съвет. Библиотеката на училището е приютила всички доброволци, които създават и творят в импровизираната работилница сувенири, арт предмети, рисунки, коледни играчки, а от днес, в продължение на четири дни, фоайето на училището става благотворителен базар.

Педагогическите съветници Петя Петкова и Кръстьо Ливров, заедно с доброволци от училището – Вяра, Мартина, Борислава и много други ученици съдействат дарителската кампания да бъде успешна и вярват, че коледните чудеса ще се случат тази година с тяхна помощ за Вики, 16-годишен активен спортист, диагностициран с онкологично заболяване. Сумата, която ще бъде събрана, ще бъде изцяло дарена за Вики за бъдеще, изпълнено с мечти смях и радост.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.