Пловдивският филиал е домакин на инициативата по повод Международния ден за безопасен интернет

Доброволци на Български младежки червен кръст-Пловдив ще присъстват на обучителен семинар за безопасно ползване на интернет в аулата на пловдивския филиал на Техническия на 6 февруари. Инициативата е съвместна между Студентския съвет към висшето учебно заведение и месната структура на червенокръстката организация, повечето от които са ученици от средните училища в града.

От асистента в катедра „Компютърни системи и технологии“ инж. Иван Янчев те ще разберат кои са основните видове кибератаки и как чрез изграждането на правилна дигитална култура могат да се предпазят от тях. Областният координатор на БМЧК Ана Лимонова ще говори за медийна грамотност и ще даде съвети за разпознаване на фалшиви новини. След като преминат обучението, доброволците ще станат лектори в учебните заведения в областта, където ще запознаят връстниците си с рисковете, които крие киберпространството.

Международният ден за безопасен интернет се отбелязва за първи път на 8 февруари 2004 г. по предложение на Европейската мрежа от центрове „Insafe“. Оттогава, всяка година във втория вторник на месец февруари, различни държавни и частни институции, училища, библиотеки и други организации от над 150 държави се включват в инициативата, целяща да предпази младите хора от рисковете при използването на световната мрежа.

Поради грипната епидемия и невъзможността на всички желаещи да присъстват на обучителния семинар, от Студентски съвет ще излъчват събитието на живо в страницата си в Инстаграм:

https://www.instagram.com/ss_tu_plovdiv?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igsh=ZDNlZDc0MzIxNw==

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.