Зрелостниците на ПГ по хранителни технологии и техника пуснаха бели гълъби и си пожелаха късмет, отличниците бяха наградени със сребърни бижута

„Добре дошли отново вкъщи, скъпи деца! Много липсвахте на нас, вашите учители! Без вас училището е самотно и тъжно. Днес ще празнуваме вашите победи, изкачени върхове на планината на знанието. Бъдете здрави и щастливи, смели в мечтите си и упорити в изпълнението им!”

Така посрещна днес своите абитуриенти директорът на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника Людмила Ганчева. След като държавните изпити вече са в историята, а противоепидемичните мерки – отхлабени, тя организира тържествено изпращане на 12-класниците в двора на училището. Който днес приличаше повече на цветна градина заради многобройните букети, с които пристигнаха зрелостниците, и пъстрите им тоалети.

Под звуците на рок и латино ритми, на родопски гайди и тъпани всяка паралелка дефилира за последно в двора на гимназията, начело с класния си ръководител. А директорът раздаде награди на най-изявените 12-класници и на отличниците, които получиха грамоти и сребърни бижута за спомен от този ден. Сред тях бе Маринела Гетова, носител на многобройни награди от национални конкурси по литература, гражданско образование и история.

Зрелостниците върнаха жеста на Ганчева с букет, благодарност за грижите и търпението през годините и покана за бала.

„Ще дойдете ли с нас на бала?” попитаха с огромен транспарант своите учители абитуриентите. Снимка на класа, поставена в оригинална рамка, бе друга от изненадите.

Кулминацията на празника бе пускането на бели гълъби – символ на любов, мир и ново начало.

Десетки родители бяха дошли да споделят радостта с порасналите си деца, тъй като до момента не са имали възможност да съпреживеят дипломирането заради отложените балове.

Главният държавен здравен инспектор доц.  Ангел Кунчев коментира днес в Пловдив, че по негово мнение абитуриентските балове трябва да започнат най-рано през юли, но окончателното решение ще е на националния оперативен щаб.