Снимка Фейсбук

12-класничката, за чието лечение бяха организирани поредица благотворителни кампании, се пребори с коварното заболяване, похвалиха се от Ученическия парламент на гимназията

Снимка Фейсбук

“В този труден момент на епидемия в цял свят, днес можем да споделим с вас една прекрасна новина от Германия – Мила е здрава”. Това споделиха във фейсбук страницата си членовете на Ученическия парламент на Националната търговска гимназия. За лечението на зрелостничката Мила Зархулева бяха организирани поредица благотворителни кампании.

Припомняме, че миналото лято 18-годишното момиче от специалност „Индустрия” получи тежката диагноза – лимфом на Ходжкин. В болница във Фрайбург лекарите поставят ужасната диагноза. След седмия месец от първата химиотерапия Мила вече е напълно здрава. На 11. март тя е била на изследване на РЕТ скенер, а професор Маркс, който следи лечението й, потвърждава отличната новина.

„Тя е щастлива, че успя да пребори, минавайки през редица изпитания. Сега е важно да се възстановява и почива. През цялото лечение беше изключително благодарна за подкрепата и любовта на всички ни”, казват от Ученическия парламент и благодарят на тези, които са ги подкрепили в кампанията за Мила. Сред тях е и премиерът Бойко Борисов, който при едно от посещенията си в Пловдив разбира за каузата и само за два дни Здравната каса отпусна 35 000 лева. От Ученическия съвет на гимназията преведоха по сметката на момичето 2000 лева от благотворителен концерт, който се проведе в края на миналата учебна година и бе подкрепен от много служители на община Пловдив.

Предвид ситуацията в световен мащаб, семейството на Мила ще прецени дали тя да остане още известно време в Германия, тъй като периодично се правят контролни прегледи.