Зам.-кметът по дигитализация, европейски политики, бизнес развитие и образование Владимир Темелков откри изложението „Дни на професиите“, организирано от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс. Идеята е седмокласниците и техните родители да се ориентират за възможностите за получаване на професионално образование.

„Изберете едно или две неща, които наистина ви харесват, и станете много добри в тях.  Не чакайте, започнете още сега“, апелира той и пожела успех на изложението, в чието откриване се включиха стотици ученици.

Директорът на Центъра Озден Мурадова също отправи приветствие. „Предстои да направите първия си значим избор, защото трябва да решите в каква посока искате да започнете да се развивате. Сега е моментът да намерите вашето училище и да поемете по пътя професионално развитие“, каза Мурадова.

С цел ранно кариерно ориентиране на учениците в изложението се включват и представители на Тракия икономическа зона. В рамките на двудневното събитие ще бъдат представени специалностите от план-приема за учебната 2024/2025 г. чрез презентации на училищата, демонстрации на професии и информационни материали. Тази година в него се включват 23 образователни институции и 7 представители на бизнеса.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.