Училището организира математическо състезание за деца от подготвителните групи, заявки се подават до 20 март

Родители могат да влязат и да наблюдават Монтесори занимания в Дните на отворените врати, които обявява СУ “Св. св. Кирил и Методий” за бъдещи първокласници.

Учебното заведение бе първото общинско, което въведе методиката, чиято философия е “Помогни ми да се справя сам”. Първият випуск в начален етап вече завърши, тази година е петата, в която учителите работят по системата на Мария Монтесори.

От днес  до 17 март от 8.30 ч. до 10 часа и от 15 до 17 часа всеки желаещ може да се докосне до работния процес, да се запознае с образователна среда и да получи информация за иновативните Монтесори паралелки, в които е застъпено и разширеното изучаване на изкуства.

Бъдещи първокласници могат да проверят знанията си по математика на състезанието „Бързо, лесно, точно”, което организира традиционно СУ „Св.св. Кирил и Методий”. Надпреварата е предвидена за децата от подготвителните групи на детските градини  в Пловдив и областта и ще се проведе на 25 март от 10 часа. Малчуганите трябва да се справят с тест от 15 задачи за 40 минути. В деня на състезанието трябва да носят химикалка със син цвят, обикновен черен молив и цветни моливи. Резултатите ще бъдат обявени на 28 март на сайта на училището, а на 29 април от 18 часа е награждаването на победителите.

Записването за състезанието е до 20 март на sastezanie@ecoschoolplovdiv.bg. Таксата за участие е 10 лева. До три дни след регистрация родителите получават на имейл талон за участие и декларация, с която детето да се яви.

Изложба с наградени рисунки от последните издания на Националния пленер „Традиция, екология, творчество“, организиран от училището и под патронажа на МОН, е подредена на Римския стадион от вчера. До 31 март там могат да се видят и творбите на учениците от професия „Дизайнер“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.