Училището организира математическо състезание за деца от подготвителните групи, заявки се подават до 20 март

Родители могат да влязат и да наблюдават Монтесори занимания в Дните на отворените врати, които обявява СУ “Св. св. Кирил и Методий” за бъдещи първокласници.

Учебното заведение бе първото общинско, което въведе методиката, чиято философия е “Помогни ми да се справя сам”. Първият випуск в начален етап вече завърши, тази година е петата, в която учителите работят по системата на Мария Монтесори.

От днес  до 17 март от 8.30 ч. до 10 часа и от 15 до 17 часа всеки желаещ може да се докосне до работния процес, да се запознае с образователна среда и да получи информация за иновативните Монтесори паралелки, в които е застъпено и разширеното изучаване на изкуства.

Бъдещи първокласници могат да проверят знанията си по математика на състезанието „Бързо, лесно, точно”, което организира традиционно СУ „Св.св. Кирил и Методий”. Надпреварата е предвидена за децата от подготвителните групи на детските градини  в Пловдив и областта и ще се проведе на 25 март от 10 часа. Малчуганите трябва да се справят с тест от 15 задачи за 40 минути. В деня на състезанието трябва да носят химикалка със син цвят, обикновен черен молив и цветни моливи. Резултатите ще бъдат обявени на 28 март на сайта на училището, а на 29 април от 18 часа е награждаването на победителите.

Записването за състезанието е до 20 март на sastezanie@ecoschoolplovdiv.bg. Таксата за участие е 10 лева. До три дни след регистрация родителите получават на имейл талон за участие и декларация, с която детето да се яви.

Изложба с наградени рисунки от последните издания на Националния пленер „Традиция, екология, творчество“, организиран от училището и под патронажа на МОН, е подредена на Римския стадион от вчера. До 31 март там могат да се видят и творбите на учениците от професия „Дизайнер“.