ОУ „Кочо Честеменски“ посреща учениците с преобразени класни стаи ала морско дъно, с постери на природни и исторически забележителности

Директорът на ОУ „Кочо Честеменски“ Златка Алдженаби слага униформа за първия учебен ден. Заедно със своите заместници Мария Илчевска и Донка Йочева ще посрещнат учениците, облечени в сиви сукмани с червен кант, на които е избродирано логото на училището. Допълнение към него е бялата риза с шевица.

„Общественият съвет избра елементите за ученическите униформи, но тепърва предстои да се поръчват, след като родителите решат на коя фирма да бъде възложена изработката. Ние с колегите от ръководния екип обаче решихме да дадем пример, отидохме в едно ателие и поръчахме да ушият за трите ни“, каза Алдженаби.

Училището посреща своите ученици с тотално преобразени класни стаи, които наподобяват морско дъно или слънчева гора. За най-малките са подредени стая с хвърчила и с животни, стая на познанието и стая на приятелството. Постери на природни и исторически забележителности са променили тотално облика на останалите кабинети. В стая „Галерия“, където са подредени репродукции на български художници и световни класици, е поставен и дървен кръст, изработен от 6-класника Антон Сарийски. Днес, на Кръстовден, той дошъл в училището, заедно с майка си, за да направи дарението за класната стая.

Предстои изграждане на две спортни площадки. Първата е за волейбол и бадминтон, а втората е за тенис на корт.

„Изключително се радвам, че проектът ни спечели финансиране по общинската програма и че ще бъдем единственото засега училище с тенис корт. Предвиждаме и маси за шах на открито“, каза още Алдженаби.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.