На изпращането на випуск 2023 в СУ "Хр. Г. Данов".

Зрелостниците на СУ „Хр.Г.Данов“ поставиха две делви с послания на латински на Алеята на випуските в двора на училището

„Следвайте себе си, не тълпата! Бъдете силни и се борете да вървите напред, но не с всички средства! Бъдете разумни в смелостта си! Най-важно е да обичате работата си, парите ще дойдат сами. Вашето пътешествие започва сега – вдигайте платната, ние, вашите учители ще ви очакваме винаги на родния бряг“.

Така директорът на СУ „Хр.Г.Данов“ Гергана Аврамова пожела „попътен вятър“ на своите зрелостници, за които днес бе организирано тържествено изпращане в двора на училището. 23-та абитуриенти са от първата професионална паралелка „Програмно осигуряване и административно обслужване“, носители на призови места от състезания по програмиране и сред основателите на Ученическия съвет.

12-класниците се подредиха край коктейлните маси, облечени в бял сатен и с панделки в бледолилаво, за да чуят пожеланията и заръките на своите учители. Класната Зорница Стойкова призна, че краката й треперят в този импровизиран последен час на класа, в който пожела на своите ученици да разгарят вълнението, когато им стане студено, да бъдат любопитни към другите и да знаят важността на малките крачки. „Има други, невидими дипломи, различи от тези за зрелост  – тези за грамотността на сърцето. Не спирайте да се учудвате!“, каза преподавателят по английски език.

Ралица Проданова, която преподава специалните предмети и с която зрелостниците са заедно от 8 клас, призна, че вече ги приема като свои деца, затова им заръча успешно представяне на матурите. А Златка Габерова по физическо възпитание се върна пет години назад, когато ги е въвеждала в гимназиален етап като своя първи клас.

Благодарствен адрес към ръководния и преподавателския екип „за това, че ни подготвихте за сложните житейски препятствия и превърнахте училището в наш втори дом”, поднесе Емил Карагьозов. Зрелостниците поставиха две делви с послания на латински в Алеята на випуските. Надписите върху тях гласят: „Любовта побеждава всичко“ и „Само знанието е сила“.

Песента “Приятели” на “Тоника” бе поздравът към абитуриентите от училищната вокална група.