С презентации и рисунки учениците отбелязаха патронния празник в онлайн среда

„Мъдростта е плод на множеството трудности, през които сме преминали с чест, целеустременост и надежда, а традициите са тези, които позволяват на СУ „Цар Симеон Велики“ да гледа в бъдещето с оптимизъм, със самочувствието на утвърдена образователна институция, доказала себе си“.

С тези думи се обърна към ученици, учители и родители директорът на училището Руси Баташки по повод днешния патронен празник. Заради епидемичната ситуация той се проведе в онлайн среда, но близо месец по-рано децата се включиха в конкурси и инициативи, посветени на именития български владетел. Седмокласниците правиха презентации за Симеон и Златния век, за успешните войни срещу Византия, разказаха за България на три морета, а шестокласниците се включиха в конкурс за рисунка.

Първолаците, с помощта на родителите си, изготвиха проекти за личността на цар Симеон и написаха защо обичат своето училище.

В онлайн обръщението си Баташки ги насърчи да бъдат постоянни и да постигат мечтите си, да са готови да приемат нови предизвикателства, уверени в способностите си. Пожелания към учителите и родителите бяха да са все така подкрепящи децата и вярващи в техния успех.

30-метрова алея на знанието ще бъде оформена в двора на СУ „Цар Симеон Велики“ по проект „Еко свят“. Тя ще бъде реализирана след спечелено финансиране от конкурса „Обичам природата – и аз участвам“ по ПУДООС.

12 информационни табели ще оформят училищната алея, които ще съдържат подробни описания на видовете от флората и фауната на училищния двор. Учениците сами ще ги изготвят и ще опишат характеристиките на растенията, като данните ще се обновяват периодично.

Проектът предвижда обособяването на три зони. В зоната за обучение ще има зелена класна стая с дъска и дървени пейки, където ще се водят часове по природни науки и час на класа.   Втората зона е ботаническият кът, който ще бъде оформен от децата. Зелени патрули ще следят за реда и чистотата. Третият е алеята. Изготвянето и разпечатването на информационните брошури по проекта ще бъде възложено на гимназистите от специалност „Софтуерни и хардуерни науки“.